Francuski za decu

Francuski za decu

Datum objavljivanja ponedeljak, 18 jun 2012 Autor Jelena

Francuski jezik je maternji jezik preko 100 miliona govornika širom Evrope i sveta. To je i zvanični jezik Evropske unije i Ujedinjenih nacija. Pored engleskog i nemačkog najrasprostanjeniji je u svetu, kao i u školama, s toga smo u našoj školi organizovali kurseve za decu kako bismo im otkrili čari najromantičnijeg jezika i motivisali ih u učenju istog. Kursevi su kako zanimljivog tako i edukativnog karaktera, a njihovi sadržaji su usko povezani sa školskim gradivom.

Pripremni kurs za decu 9/10 godina:

Cilj nam je da se kroz igru, pesme, zanimljive dijaloge i čitanje deca upoznaju sa melodijom, pravilnom intonacijom i osnovnim vokabularom da steknu osnovna jezička znanja i veštine i da tako spremni dočekaju početak učenja jezika u školi.

Kursevi za osnovce i omladince:

Za decu ovog uzrasta imamo različite programe od početnih do viših nivoa.

1. Kurs koji prati školski program, a koji je obogaćen raznim materijalima kako bi učenici lakše usvajali gramatičke strukture i proširivali vokabular.

2. Kurs na kome koristimo originalne udžbenike francuskog govornog područja. Cilj nam je da se kroz kontinuirano učenje, komunikativni pristup i zanimljive sadržaje ovlada francuskim jezikom na visokom nivou. Po završetku ovog kursa polaznici su spremni, ukoliko žele, za polaganje međunarodno priznatih ispita (DELF - DALF) na Francuskom institutu. Nivoi su usklađeni prema nivoima CEF-a.

Dva puta u toku školske godine roditeljima se šalju izveštaji sa detaljno opisanim nastavnim programom, odrađenim aktivnostima, i postignutim rezultatima deteta. Izveštaji se daju na polugodištu i pred sam kraj školske godine. Kurs traje tokom cele školske godine sa ukupnim fondom od 64 časa. Sertifikat o stečenom nivou znanja se dobija na kraju kursa.

© 2018 Centar za strane jezike Matilda. Sva prava zadržana.